Fietstochten

Fietstochten

Voor groepen met minimum 15 personen: 8.50€ per persoon voor 3 uur.

Duur en afstand kunnen in overleg met de Gidsenbond Dijleland aangepast worden aan de mogelijkheden van de groep. Per bijkomende uur: 2€ per persoon.

De groep kan gebruikmaken van eigen fietsen. Op aanvraag kunnen evenwel fietsen ter plaatse gehuurd worden. Ook koffie bij ontvangst en middagmaal kunnen geregeld worden; Gelieve aan te vragen bij reservering. Ook mogelijkheid om picknick te nuttigen onderweg!


Fietsen rond de luchthaven

Het domein van de luchthaven strekt zich uit over 3 gemeenten: Steenokkerzeel - Zaventem – Machelen. Deze fietstocht voert ons rond dit enorme complex waar circa 20.000 mensen tewerkgesteld zijn en 45 vliegtuigbewegingen per uur worden genoteerd.

Je komt er ondermeer voorbij de radar, het zend- en ontvangstcentrum, het vrachtcomplex Brucargo en de militaire gebouwen van de 15e wing, richting 25R, de 3.628 meter lange start- en landingsbaan. Om deze boeiende tocht te eindigen stop je nog even onder de wielen van de landende vliegtuigen.

Fietsen met opstijgende en landende vliegtuigen binnen handbereik is een aparte ervaring die verrast van het begin tot het einde.

De totale afstand bedraagt ongeveer 30 km.

Fietstocht in het Zoniënwoud: Op verkenning naar abdijen en priorijen

Het majestueuze Zoniënwoud,is één van de belangrijkste domeinbossen in het Vlaamse gewest namelijk 4.383ha groot.
Het grote beukenbestand, dat dateert uit de tijd van de Oostenrijkers (1715-1794), is nu een waar paradijs voor fietsers.

Hier ontstaan ook abdijen en priorijen vanaf de 11eeuw onder impuls van de Hertogen van Brabant .
In de loop van de tijd groeien ze uit tot belangrijke polen van godsdienstig en cultureel leven ,die ver over onze grenzen bekendheid verwerven .Al fietsend door het woud ontdekken we de Terkameren Abdij, de site van de Augustijner Priorij-Groenendaal en het Rood-Klooster.   

Fietsen langs sporen van de GROOTE OORLOG aan de Dijlelinie

Wie aan de Eerste Wereldoorlog denkt, denkt spontaan aan de gevechten aan de IJzer. Maar ook in Vlaams-Brabant is er stevig gestreden. De gids neemt je mee langs de Dijlelinie door Haacht, Herent, Kampenhout en Boortmeerbeek.

Onderweg vertelt hij over het boeiende, soms gruwelijke oorlogsverleden van de streek. Aansluitend kan het Belevingscentrum '14-'18 bezocht worden in het klooster in Tildonk. Daarbij staan streekgebonden historische personen, levensverhalen, anekdotes, foto's en voorwerpen centraal